Babyaktiviteter du kan lave med dit barn

At få et lille barn er fantastisk. Det er fantastisk at følge barnet udvikling, og se hvad der egentlig sker med dit barn på utrolig kort tid. Barnet udvikler sig hele tiden, så det næsten kan være svært at følge med. I dette indlæg har vi samlet nogle babyaktiviteter, som du kan lave med dit barn for at styrke og støtte barnet i dets udvikling. De første aktiviteter som vi nævner her er beregnet til en baby på 0 til 6 måneder.
I starten handler det meget om at stimulere barnet og dets kognitive udvikling, og som en bonus er det med til knytte et bånd mellem barnet og jer som forældre.
Herunder er der samlet forslag til nogle babyaktiviteter, som du kan lave sammen med din baby, såfremt barnet har lyst. Det er dig der kender dit barn, og kan vurdere om aktiviteten er god eller ej. God læsning – håber du bliver inspireret.

Lytte

Prøv at snakke og synge med din baby, mens du laver din stemme om og læg mærke til om dit barn ansigtsudtryk ændrer sig, når du fx taler i forskellige tonelejer (du skal selvfølgelig ikke skræmme dit barn). Med denne leg styrker du dit barn sproglige udvikling.

Følgeleg

Brug en blød bol eller en lille bamse, eller noget andet blødt. Lad din baby ligge på ryggen, og hold legetøjet op foran barnet. Bevæg evt. legetøjet lidt, så du fanger barnets opmærksomhed. Prøv herefter at bevæge legetøjet fra side til side og se om barnet følger det med øjnene. Med denne lille aktivitet er du med til at styrke dit barns visuelle udvikling

Dans med din baby

Sæt din yndlingsmusik på, og hold din baby tæt, mens I stille og roligt danser rundt i stuen.

Syng med dit barn

Vi bliver i musikkens verden, men nu med sang. Hvis dit baby har svært ved at sove eller bare gerne vil hygge lidt, så syng en vuggevise. Kan du ikke huske nogen fra din egen barndom kan du helt sikkert finde nogen på nettet eller du kan vælge var at digte din egen sang.

Spejlbillede

Har du en spejl der er babysikret kan babyer også godt lide at kigge på sit eget spejlbillede. Som alternativ kan I stå sammen foran badeværelsesspejlet, og kigge og pege på hinanden

Babymassage

Babymassage er stort set altid et hit. Babymassage er en hyggelig aktivitet for dig og dit barn. Barnet skal være i godt humør og være vågen og frisk. Babyer elsker at blive rørt, og babymassage styrker barnet kropslige bevidsthed, og samtid bliver jeres sammenhold styrket.

Kongens efterfølger

Når din baby bliver lidt større, så kan en udgave af kongens efterfølger være en god aktivitet. Det går i alt sin enkelthed ud på at se, hvor mange ting dit barn kan efterligne fx klappe i hænderne, åbne og lukke hænderne, slå på bordet eller hvad ud nu finder på

Babyaktiviteter for babyer mellem 6 og 12 måneder

Nu hvor din baby er halvvejs eller mere igennem sit første leveår, er der mulighed for at lave nogle andre aktiviteter. Du vil sikkert opleve, at dit barn er mere opmærksom på verden omkring sig, og gerne vil følge med i, hvad der sker. Når vi leger med vores barn, er vi med til at stimulere og udvikle barnet, samtidig med at båndene mellem jer styrkes. Herunder får du nogle forslag til aktivitere der er sjov for både dig og dit barn.

Klassikeren titte bø

Det er vel nok en af de største klassikere indenfor babylege.

Stable ting

De fleste små børn elsker at stable ting ovenpå hinanden, og efterfølgende vælte det hele. Det er en sjov leg, der samtidig træner dit barn finmotorik. Du kan fx bruge klodser eller bægre.

Puslespil

Hvis du ikke allerede har anskaffet, så få fat i nogle puslespil, med få, store brikker. Når dit barn er omkring 1 år gammelt er det klar til at lege med puslespil. Når barnet laver puslespil trænes motorikken, samt de visuelle. Derudover træner barnet også problemløsning.

LæsningBabyaktiviteter

Det er en rigtig god ide at læse regelmæssigt med dit barn. Der findes mange forskellige bøger, men nogle af klassikeren er bøger, hvor der er billeder og måske et enkelt ord. Andre gode bøger er, hvor der er låger der skal åbner eller noget man kan føle på i bogen. Når du læser du opmuntrer dit barn til pege, og vis at du selv er engageret, fx ved at artikulere med stemmen. Når du læser for dit barn, er du med til at udvikle evnen til at lytte, samt barnet sproglighed.

3 kopper og en lille bold

Et klassisk nummer, som du også kan lege med dit barn. Gem en lille bold under en af 3 kopper og få dit barn til at udpege, hvor den er. Prøv herefter at øge sværhedsgraden, ved at flytte rundt på kopperne. Pas med på med at gøre det for svært, da det skal være sjovt for dit barn.

Håber du har fundet inspiration til aktiviteter du kan lave med dit barn. Har du selv nogle gode forslag, så skriv dem endelig i kommentarfeltet herunder.

 

Har du forøvrigt set vores oversigt over babystartpakker?