Guide til babyudstyr 

I denne guide til babyudstyr kan du læse om mange af de overvejelser, som I skal gøre jer når I skal være forældre for første gang. Udstyrsguide til førstegangsforældre er tænkt som en artikel, I kan lade jer inspirere af. Det er ikke en facitliste, da mennesker er forskellige, men vi ønsker at give jer et indblik i, hvilke områder I skal tage stilling til, samt hvilke indkøb/investeringer I skal gøre

Babyudstyr

Når du venter dit første barn er der en del ting, som du skal ud og investere i. Hvad du har brug for er selvfølgeligt forskelligt fra person til person, men her får et udgangspunkt for det, som du normalt ville skulle bruge. Inden du går ud og køber en hel babybutik, så brug lidt på at overveje, hvad der er behov for. Det kan du gøre ved at læse denne guide, spørge venner og familie om deres behov, samt tale med din sundhedsplejerske. Selvom der er mange ting, som det er en god ide at anskaffe før baby bliver født, så vil der også løbende komme udgifter. Udgifter som vi gerne betaler for, men hvis man skal have de økonomiske briller på, så kan det også blive til mange penge. Her på Babyrabatten har vi samlet et masse aktuelle tilbud, hvor du kan spare 50 % eller mere. Vi håber det kan hjælpe dig til at finde fede ting, og samtidig hjælpe på dit babybudget.

Babyudstyr – Møbler

Det første i denne guide til babyudstyr er møbler. Mange kommer til at investere i nogle møbler, og herunder kan du læse om nogle af mest almindelige møbler, som folk plejer at købe.

Vugge

Din baby skal have et sted at sove. Valget vil her oftest være en vugge eller en tremmeseng. Spædbørn er som regel glade for, at sovestedet ikke er for stort. De finder tryghed i, at der ikke er for meget plads omkring dem. Du kan godt gøre sovepladsen mindre, men HUSK AT TÆNKE SIKKERHED (snak evt. med din sundhedsplejerske)

En vugge har den fordel, at du kan vugge din baby frem og tilbage og på den måde skabe ro, og få barnet til at falde til ro.

En anden løsning som en del også vælger er at starte med en tremmeseng, som du skal stille liften ned i. I langt de fleste tremmesenge kan bunden sættes længere op, og det er rigtig smart, da det skåner din ryg for en masse dårlige løft. Fordelen, ved at vælge en tremmeseng til at starte med, er, at du slipper for at skulle ud og købe både en vugge og en tremmeseng. Du mister dog muligheden for at sidde og vugge sengen frem og tilbage, hvis du vælger en tremmeseng.

Pusleplads

Du kommer til at bruge rigtig meget tid ved puslepladsen i de første år af dit barns liv. Vores anbefaling er, at du bruger tid på at overveje, hvor og hvordan du vil indrette puslepladsen. Der findes som udgangspunkt 3 type raf puslepladser. Disse 3 er puslebord, væghængt pusleplads og puslekommode. Hvad du skal vælger afhænger af dine boligforhold, og dit behov, men vælg noget der fungerer godt, og er nemt og bekvemt i det daglige. Så kan pusletiden blive en ganske hyggelig stund for dig og dit barn.

Tilbehør til puslebordet

Hvis du køber et puslebord, så er der et par ting, som du kan overveje at købe sammen med dit puslebord. 

Puslehynde

Hvis du har et puslebord eller puslekommode, er det super godt med en puslehynde. Det giver dit barn mulighed for at ligge godt, og du slipper for at hele puslebordet bliver beskidt. Der findes forskellige slags, og mange gange følger der en puslehynde med når køber et puslebord. Hver opmærksom på at du nok højst sandsynligt kommer til at rense/vaske puslehynden rimelig ofte. En af de populærer puslehynder i disse år er puslehynden fra leander, der både er praktisk, flot og nem at tage med på farten.  

URO

Mange har stor glæde af at have en uro hængende over puslepladsen. Det giver dit barn noget at kigge på, og kan være med til at barnet ligger mere stille. Et barn der ligger stille gør puslesituationen både nemmere og mere behagelig for begge parter 

Kravlegård

Har du brug for at kunne lægge din baby et sikkert sted indenfor fx, hvis du har hund kan du overveje en kravlegård. Med kravlegården kan du stille baby et sted, hvor andre ikke kan komme til den. Der er langt fra alle der har en kravlegård, men det kan være en meget praktisk ting at have, såfremt du har plads til det i dit hjem

Rejseseng

En rejseseng er ikke en nødvendighed i starten, da du ofte kan klare dig med en lift. Når baby bliver lidt større, kan det være meget praktisk at have en rejseseng du kan tage med dig. Du kan ofte finde en rejseseng til en rigtig god pris her på siden, og ellers kan du mange gange finde en god og brugt rejseseng.

Babyudstyr

Udover møbler er der en del babyudstyr som du med stor sandsynlighed for brug for. Herunder kan du læse nogle af de mest almindelige ting, som du som førstegangsforældre kan få brug for. 

Babyalarm

I gamle dage brugte man ikke babyalarmer, og nogle fra den ældre generation har svært ved at forstå, at det er nødvendigt. I dag er det næsten en uundværlig ting, for langt det fleste nybagte forældre, og her på babyrabatten er det vores holdning, at en babyalarm er en god ting. Der findes man forskellige alarmer på nettet, så brug lidt tid på at undersøge markedet og find den alarm der passer rigtig godt til dig. Det som mange er opmærksom på, det er, hvor meget stråling som alarmen udsender, samt hvor mange forskellige kanaler den kan sende på. Du kommer højst sandsynlig til at være sammen med andre, der har en babyalarm magen til din, så det er godt ikke at kunne sende på forskellige kanaler.

Badekar

Et badekar er også noget af det udstyr, du bør overveje. Der findes mange forskellige modeller, og nogen af de smarte kan klappes sammen, så de næsten ikke fylder noget.

Barnevogn

En barnevogn er næsten et must for de fleste. Inden du køber din barnevogn, så overvej hvad du skal bruge den til. Er det primært til at stå på altan, eller er det en vogn du vil gå mange kilometer med? Skal barnevognen blot stå på altanen, så kan du overveje at købe en gammel brugt, mens det kan være rart med noget lidt bedre, hvis du skal trave Danmark tyndt. Overvej også om du vil have med punkterfrie hjul eller ej.

Husk at tilkøbe myggenet og regnslag

Babyautostol

Har du bil skal du have en autostol til din baby. Det er godt at få den købt inden barnet kommer til verden, da I sikkert skal køre hjem fra sygehuset. Ved en autostol skal sikkerheden være i orden, og stolen skal passe til et nyfødt. Derudover skal du overveje, hvordan stolen skal monteres i din bil. Der findes gode test på nettet, hvor du kan læse om den autostol du overvejer at købe. Derudover kan du finde inspiration på følgende side autostol.dk

Pusletaske

En pusletaske er en rar og praktisk ting at have. I de næste par år kommer du helt sikkert til at skulle i byen med din baby mange gange, og det er bare rart at have en godt og praktisk taske at tage med. Her på siden kan du ofte finde en masse fede, pæne og praktiske pusletasker, der koster det halve, så giv det et kig før du går videre. Her finder du som oftest mange billige pusletasker på tilbud

Babyudstyr – Tøj

Din nyfødte har også brug for noget tøj. Vær opmærksom på at din baby vokser forholdsvist hurtigt, så lad være med at købe tøj i store mængder. Omvendt er det heller ikke godt, at mangle tøj, så opgaven er at finde balancen. Her kan ud også tage i betragtning, hvor let adgang du har til en vaskemaskine. Har du ikke mulighed for at vaske hver dag, skal du nok have lidt ekstra tøj så du ikke løber tør. Herunder får du en lille liste med et forslag til, hvilket tøj du skal have, samt hvor mange. Størrelsen er for det meste 50-56.

 • 7-10 bodystockings
 • 5 heldragter
 • 5 sæt tøj
 • 10 par sokker
 • 2 huer eller kyser (alt afhængig af årstiden)
 • Vanter (igen afhængig af årstiden

Diverse

Her til sidst på listen har vi samlet nogle forslag til, hvad du ellers kan have brug for, når din baby kommer til verden.

Bleer

 • Bleer – Sørg for at have en pakke bleer klar- få evt en gratis babystartpakke, og se de forskellige produkter. Der er ofte bleer i disse pakker
 • Vaskeklude fx engangsvaskeklude
 • Zinksalve
 • Termometer – spørg sundhedsplejersken hvad de anbefaler
 • Stofbleer
 • Babyolie – kan også findes i babystartpakker
 • Sutter
 • Sutteflaske

Her til sidste har vi samlet det hele på en liste, so du kan printe ud, hvis du har lyst 

Forslag til indkøbsliste

Vugge/tremmeseng

Pusleplads + puslehynde

Kravlegård

Rejseseng

Babyalarm

Badekar

Barnevogn

Babyautostol

Pusletaske

 • 7-10 bodystockings
 • 5 heldragter
 • 5 sæt tøj
 • 10 par sokker
 • 2 huer eller kyser (alt afhængig af årstiden)
 • Vanter (igen afhængig af årstiden

Bleer

 • Bleer
 • Vaskeklude 
 • Zinksalve
 • Termometer 
 • Stofbleer
 • Babyolie – kan også findes i babystartpakker
 • Sutter
 • Sutteflaske

 

Vi håber du har fundet inspiration til, hvilket babyudstyr der kan være godt at købe når du venter et barn. En del af tingene har vi samlet ind her på babyrabatten, så du kan få en ny vare til en rigtig god pris. Vi opdaterer og indhenter en gang om ugen, så hvis du ikke lige finder det du skal bruge i denne omgang, kan det være at det kommer næste uge.