10 Forslag til barsels aktiviteter

Barselsaktiviteter

I denne artikle for 10 forslag til barsels aktiviteter. I Danmark er vi så privilligerede, at vi har mulighed for at tage en lang barsel med vores barn. Det er ikke bestemt ikke alle lande, der har lige så gode muligheder, som vi har, og det kan du benytte dig af, hvis du har lyst. Det er for langt de fleste en god tid, hvor du virkelig har tid til dit barn, tid til omsorg, hygge og dejlige ting.

For nogen kan tiden blive lang, og du kan gå og blive rastløs. Derfor har vi samlet nogle forslag til barsels aktiviteter, som du kan bruge din tid på, mens du er på barsel. Det er for rigtig mange en god ide at have en struktur, da dagene ellers let kan gå i et. Herunder finder du 10 forslag til aktiviteter, som du kan lade dig inspirere af.

Babybio

Babybio er for dig, der elsker en god en film, og trænger til at komme lidt ud. Rigtig mange biografer tilbyder Babybio, så tjek på nettet om der findes en biograf nær dig. Konceptet er ganske enkelt. Du kan gå i biografen og det er tilladt, at barnet pludrer, skal spise osv, sove osv.

Babysvømning

Babysvømning kan være en super ting for og dit barn. Mange børn elsker at svømme, så der er næsten garanti for en masse hyggelige timer. Muligheden for at kunne bevæge sig i det varme vand er med til at styrke dit barns motorik, og måske på sigt gøre dem mere fortrolige med vand Mange forældre på barsel, har det også godt med at have nogle faste ting at gå til, så dagene ikke bare går i et.

Babysvømning

Brig tid på at finde gode køb

Okay, det er måske lidt et egoistisk råd, men mangler du noget, så brug lidt tid på at følge med her på Babyrabatten. Der er god mulighed for at lave et godt køb og få en god vare til billige penge.

Babysalmesang

Mange folkekirker tilbyder, at du og dit barn kan gå til babysalmesang. Der er lavet en undersøgelser, der viser at omkring en fjerdedel af en årgang går til babysalmesang. Til babysalmesang, synger der sange, danses og leges små lege. Gennem sang og bevægelse styrkes og stimuleres dit barns sanser. Du behøver ikke være fast kirkegænger for at få noget ud af babysalmesangen

Babymassage

En del barsels aktiviteter kræver noget planlægning. Babymassage er noget de fleste babyer elsker, og det er ikke noget du nødvendigvis behøver sætte i system. Babyer elsker berøring, og en gang babymassage er med til at støtte dit barns udvikling, og skaber samtidig ro og tryghed. Der findes masser af information rundt om nettet, og mangler du et sted at starte kan du evt. kigge  på apotekets hjemmeside her.

Gåtur med barnevognen

En gåtur med barnevognen er en ren win-win situation for dig og din baby, i hvert fald hvis dit barn kan lide at køre i barnevogn. Det er dog de fleste babyer, der synes, at det er dejligt, og det giver grundlag for en masse gode ture. Samtidig får du noget motion og frisk luft, hvilket gavner de fleste. Find fx nogle gode ture, som du kan veksle imellem, eller find på et projekt som du vil gennemføre. Et sådan projekt kunne være at gå på alle gader i byen, sådan at når din barsel er forbi, så  har du været på alle gader i din by. En anden mulighed er at finde nogen, som du kan gå sammen med, og så aftale nogle dage, hvor I går en tur.

Mødregruppe

En af de barselsaktiviteter, som de fleste deltager i er mødregruppen. I de fleste kommuner tilbydes mødregruppe. Grupperne sammensættes ofte af sundhedsplejersken, der som oftest også tager initiativ til det første møde i jeres gruppe. En mødregruppe er for rigtig mange et super initiativ, da det er et fællesskab, hvor det er helt okay at tale om sit barn.

Lav noget kreativt

Din baby vil sikkert sove en stor del af tiden, hvilket giver dig god mulighed for at dyrke en kreativ interesse. I starten har du nok brug for at sove, når baby sover, men med tiden bliver der måske tid til at være kreativ. Har du nogle ønsker, så kan det være godt at udnytte tiden. Det kan fx være hækling, strikning, bagning, male eller hvad du nu finder på.

Læs gode bøger

Find nogle gode bøger, som du kan læse i det. Det kan være bøger om babyer eller bare nogle gode spændingsromaner

Lav nogle projekter

Har du nogle projekter, som du gerne vil have lavet, så er det måske barseltiden der skal gå med det. Det kan fx være at du skal have ryddet op i dine billeder, eller have lavet en fotobog. Det kan også være er der skal sorteres i tøjskabet, eller der skal laves nogle nye højbede i haven. At have nogle projekter kan være en god ting, for dig som er på barsel. Det er dog godt, hvis projekterne er noget som du kan gå til og fra, da babyer ofte har det med ikke at ville passes ind i en alt for stram tidsplan.

 

Det var vores bud på forskellige barsels aktiviteter, som du kan lave mens du er på barsel. Du skal selvfølgelig også rundt og hente dine babystartpakker Håber du kan bruge dem og har vi glemt nogle eller har du gode forslag, som vi kan sætte på listen, vil det være skønt, om du vil skrive dem i kommentarfeltet herunder.